Nyårslöfte(n)??

Nyårslöften brukar ju vara till för att brytas.. Därför har jag bestämt mig för att inte ha något löfte iår. Däremot tänker jag ha tre mål! Tänker inte berätta dom här men lovar att säga till när (om) dom uppfylls... Mål ett börjar gälla redan imorgon, mål två ska vara uppfyllt till sommaren och mål tre lagom till nästa nyår! Får se hur det går... =)

Nä nu ska jag börja jobba på pannacottan.. Snart är det även dags att slå igång vinsåsen som ska koka i minst tre timmar! =) Men gott blir det (hoppas jag)! Får väl se hur vi kommer må efter den här middagen... Kommer nog känna mig som en volvo imorrn...

Gott Nytt År! Happy Newyear! Feliz Ano Novo!

 

Snart nyår!?

Vart har egentligen det här året tagit vägen??!!
Fattar inte riktigt att det snart är 2008... Aja, det sägs ju att tiden går fort när man har roligt... Kan inte ärligt säga att det varit ett skitroligt år men mycket har hänt å fort har det gått...

Imorgon nyårsafton blir det ganska lugnt för min del. Sara å Victoria kommer hit. (gäller ju att passa på å lägga vantarna på sina kompisar när dom är gräsänkor =) ) Vi ska iaf laga trerätters, dricka lite gott vin (å skumpa såklart!) å bara ta det lugnt (läs: snacka skit ;) )! Blir nog en bra start på 2008.

Igår var jag, bror å svägerskan hemma hos mor & far å hade spelkväll. Vi spelade TP i fyra (!) timmar tror jag....
Trevligt å skönt att se pappa lite piggare, känns att han lever upp lite sådana gånger. Det var han som hade önskat sig en spelkväll dessutom å det är ett friskhetstecken!
Fick dock reda på att under operationen tog dom en del metastaser på tunntarmen och även en till bit av buksportkörteln. Denna information har gått förbi mig helt... Snacka om brist på kommunikation. Blir ändå lite fundersam för sist dom tog utav buksportkörteln var dom noga med att kolla pappas socker hela tiden och dom gav han även en del insulin.. Antar att dom tog en sådan liten del nu så det inte behövdes?!

Hoppas iaf att det nya året ska medföra sig lite roligt! Ska ju trots allt bli faster och få va tärna på brors bröllop =)

Grattis till Johanna & Anders som blev föräldrar till en liten prins igår morse!!




   

 


Länge sen...

Var visst ett tag sen jag uppdaterade... Det betyder inte att något dåligt hänt, snarare tvärtom!
Har varit mest fullt upp som vanligt vid jul. Det blev iaf en "vanlig" jul med god mat, fullt hus å en massa klappar..

Pappa är piggare, det går sakta men säkert framåt! Det jobbigaste just nu är att han äter dåligt å rasar i vikt =(
Önskar att aptiten kunde vara bättre men måste försöka inse att det bara är två veckor sedan han genomgick en stor operation!  Kan ändå inte riktigt slappna av än men hoppas att det kommer så småningom...

Ikväll har jag varit på årets julfest med "slättagänget". Lika trevligt som alltid!! Hanna hade fixat iordning en varsinn dvd med gamla klipp från vi var små. Vi skrattade, grät å svettades!! Verkligen skitskoj fast samtidigt blev jag lite sentimental... Kan iaf säga att det var nog det bästa med hela kvällen. Tack Hanna!! Det var verkligen uppskattat =)

Nä, nu ska jag nog fortsätta att njuta att ledigheten! Ska nog inte dröja lika länge med en uppdatering nästa gång...

Sov gott!

Bakslag nr. 1

Jaha, idag kom det första bakslaget... Pappa fick 40 graders feber och är inlagd med intravenös antibiotika igen.
Han har även fått göra en CT och blododling. Nu väntar vi på svar så dom kan sätta in rätt antibiotika. Ringde till han å han låter iaf ganska pigg! Hoppas det vänder fort så han kan få komma hem igen!!!

Har jättedåligt samvete för att jag snäste åt honom igår när han ringde mig på jobbet.. Hade skitmycket att göra å han ville ringa å höra om julklappar till mamma som jag lovat att fixa. Har dock talat om för honom att det finns inte en chans att jag hinner fixa det innan helgen så jag blev lite irriterad... Ångrar det nu kan jag säga...

Idag har det varit en helvetes dag! Hur mycket som helst på jobbet, sen kom beskedet om pappa oxå. Gick iväg å grinade en stund, kände att nu orkar jag inte mer,,, Christina kom och kramade om mig (tack!), det var precis vad jag behövde just då!!
Fick såklart migrän så det vara bara att ta en dos zomig... Sen blev jag ju inte gladare direkt när jag öppnar lönespecet å ser att dom dragit 4 obetalda dagar när jag var i Uppsala. Hade gjort klart det innan att jag skulle få va sjukskriven då men det har tydligen inte gått enda fram... Ångrar nu att jag inte ringde min läkare å fixade intyg.. Spelar ju egentligen ingen roll eftersom det ändå arbetsgivaren som betalar första 14 dagarna! Vad fan tror dom att jag var på någon slags semester eller!? Det är tacken för att man ställt upp å jobbat massa extra hela veckan för att avlasta "minichefen"... SUCK säger jag bara!!

Hungrig är jag oxå, blev en hårdbrödmacka till lunch å ingen middag som vanligt.. Men jag orkar verkligen inte fixa något att äta nu!

Jul, jul, strålande jul... ???!!!

image51  

Stress, stress och åter stress!

Varför stressar man så fruktansvärt varje jul?! Är det inte då man ska ta det lugnt och njuta!?

Skönt att vara hemma igen för det betyder att operationen är över och vi kan blicka framåt. Men samtidigt är det jobbigt med all stress. Är inte rikitgt iform för det iår... Känner mig helt slut redan nu!

På jobbet är det mer eller mindre kaos. Har skitmycket att göra plus allt annat som ska fixas innan jul.
Just nu vill jag bara krypa in i ett hörn och skita i allt vad jul heter!!!

2 arbetsdagar kvar sen 16 (!) dagar ledigt =) Hoppas att jag hinner komma ikapp med allt så jag kan njuta av ledigheten.. Slutar väl som förra året, liggandens i hög  feber på soffan å helt oförmögen att göra någonting...
Usch vad negativ jag är (som vanligt)!!

Pappa är utskriven och hemma igen =) Han har ont i ryggen efter hemresan, han fick inte åka ambulans utan sjuktransport. Inte det bekvämaste om man är nyopererad å snittad både vertikalt och horisontalt... Han fick sitta och "hålla i" magen för det guppade så mycket! Inte konstigt att man får ont i ryggen när man inte har några magmuskler.

Blev lite skrämd idag, pappa hade 39,2 i feber imorse och direkt var tankarna tillbax. Det är som att när jag väl börjar slappna av lite så kommer det ett bakslag! Följden blir att jag går på helspänn hela tiden...

Ikväll blir det städning för hela slanten, vet inte när jag ska hinna det annars. Håller även på och bakar till jobbet imorrn. Vi ska ha julfika så jag erbjöd mig att fixa lite hembakt, är så trött på lussebullar å pepparkakor nu... Så imorrn blir det Christinas kladdkaka deluxe istället! =)


image50

Dax för lite middag nu... Någon som kan gissa vad? Hehe

Hemgång snart =)

I morgon bär det av hem igen! Skönt att få åka hem en dag tidigare..
Pappa blir flyttad till Falun på måndag =) Kirurgen ska jobba i Falun under nästa vecka å han tyckte att han å pappa borde hålla ihop... Känns sååå skönt! Det betyder även att jag kan vara tillbaka på jobbet redan på måndag.

Annars ser pappa rikitgt pigg ut, förutom väldigt lågt hb (78!) men han har fått en påse blod idag å skulle få en till imorrn så jag hoppas att det vänder snart... Blodtrycket är fortfarande ganska lågt (100/55) men en del beror även på epidural-bedövningen. Det borde oxå stiga när dom tar bort den.

Nu borde vi iaf kunna slappna av lite, dom första 3 dygnen har gått å ingenting har hänt =)
Tror att jag började slappna av lite redan igår vilket resulterade i migrän... Men med lite sömn å en dos zomig så var det iaf nästan borta.. Idag har iofs kännts som om jag blev överkörd av en ångvält inatt men den jobbiga huvudvärken är nästan borta, alltid något!!

Idag har bror å svägerskan varit på besök. Pappa mötte upp dom med gåstolen i korridoren, dom blev glatt överraskade av att se honom så pigg! Efter sjukhusbesöket drog vi ner på stan å käkade thaimat. Passade på att fira både mamma å svägerskan som fyller år i morgon respektive på måndag! Trevligt å god mat =)


   


Helt slut!!

Idag kom tröttheten ikapp... Till råga på allt så är både jag å mamma förkylda! Vi vågade inte vara så nära pappa idag när vi hälsade på.. Dessutom såg vi till att sprita händerna ordentligt innan.
Pappa var väldigt trött idag men verkade ganska klar. Han har lite feber å ganska lågt tryck. Hoppas det vänder snart! Får trots allt dåligt samvete att jag är borta från jobbet, vet att jag inte borde ha det men kan inte rå för det när jag vet vilket kaos det är just nu... Fick sms från chefen idag oxå, han ville veta om han kunde räkna med mig på måndag.. Suck!! Kan verkligen inte svara på det i nuläget ju... Det är ju inte förrän ett par dagar efter operationen som pappa blivit dålig förut... Som det känns nu, om pappa piggnar i (fortare än väntat alltså) så kanske jag åker hem söndag kväll.. Men jag vet inte, JAG måste trots allt se att de verkligen pekar åt rätt håll först. En sån här gång tänker jag faktiskt vara lite självisk...

Jag har sagt det förr... Familjen går före!! Så är det bara.

Tänkte försöka mig på en tidig kväll idag igen, igår gick det sådär.. Men var uppe (uppe å uppe, men vaken iaf) 6.30 imorse. Jag å mamma tog en varsin pulverlatte å lussebulle å så kollade vi på lucia på tv:n. Ganska mysigt faktiskt, var mååånga år sen jag såg ett luciatåg.. På väg till ackis passade vi på att äta lunch å då lyckades vi pricka in ett äkta luciatåg oxå! Vi stannade t.o.m å lyssnade på ett par sånger.. Har fortfarande inte fattat att det snart är jul!

Present till mor å svägerskan är fixat! Julklapp till Julia, Anton å Jolina är klart... Skönt att ha någonting ordnat. =)

Hej hopp, sov så gott!!

  Saknar...

Snart en ny dag..

Snart är denna lååånga onsdag äntligen slut.. Lucia imorrn!(?) Känns helt sjuk. 11 nätter kvar till jul...
Vilket innebär att det är 11 nätter kvar till att fira jul antingen i varggår´n eller på ackis... Hoppas verkligen på det förstnämda! Men pappa är envis å han säger att han ska vara hemma till jul, jag sa att vi kan väl sikta på permis till jul iaf så vi får se hur det blir. Så länge det inte tillstöter några komplikationer...


Nä, ska nog försöka knyta mig för idag.. Kan ju lägga mig å vila iaf för sova nu, de är nog omöjligt!

Godnatt på er därute som läser detta!!

Lååång dag!!

Dagen har segat sig fram.. Men tillslut ringde iaf kirurgen å berättade att operation gått bra!!
Vi fick t.o.m gå å hälsa på pappsen på uppvaket (där blir han kvar över natten). Han såg riktigt pigg ut å verkade ganska klar. Skönt att se! Men precis som kirurgen sa, "vi är inte över bäcken än"... Det är ju ett par dagar efter operation som han blivit dålig förut... Så vi fortsätter att hålla tummarna för att han slipper en massa komplikationer.

Jag försöker att släppa ner axlarna lite men det är svårt. En massage vore på sin plats om man säger så!  Tror att jag kommit in i andra andningen.. Skulle lätt kunna köra ett hårt träningspass nu! Mamma ligger istället däckad på sängen...
Jag hoppas att jag slipper migrän, känner att det varit på väg hela dagen så vi får väl se hur det går..

Tack för dom gulliga kommentarerna!! Det värmer ska ni veta! =)

Ska försöka vila lite nu... Uppdaterar en sväng till ikväll, lite senare!

  

På plats...

Ja, då va vi äntligen på plats i Uppsala. Räknade ut på nervägen att det är sjunde gången jag å mamma bor här.. Till råga på allt fick vi samma rum som vi hade när jag strålades (home sweet home..) Känns lite konstigt att vara här igen, men nu är vi iaf ett steg närmare mardrömmens (förhoppningsvis) slut för denna gång!

Det var jobbigt att säga hejdå till pappsen! Imorrn ca 7.30 rullas han ner till operation, tidigast vid tvåtiden kunde vi räkna med att dom var klara... Det kommer med all sannolikhet att bli en lång förmiddag!! Om vi inte ligger däckade i migrän båda två så tänkte vi försöka fördriva lite tid på stan, att sitta på hotellrummet å försöka få tiden att gå går fetbort! Isf skulle jag garanterat klättra väggarna!! Tror att dom flesta som känner mig skulle hålla med...

Kommer en update snart igen...

image45

Hej så länge....

Tomt..

Har varit å lämnat puffe till A nu. Känns redan tomt å jag har bara varit hemma 10 minuter...
Idag är jag inte särskilt stark, tårarna har legat å bränt i ögonvrån hela dagen å tillslut gick de inte att hindra längre! Att säga hejdå till puff var jobbigt, då brast de... Tur att han kan va hos A där jag vet att han får mycket ompyssling å inte behöver bråka med någon hund för en gångs skull. Han ska få åka till fjälls i helgen, där trivs han som fisken!!
Inge avis alls... Hade mycket hellre åkt dit, haft det lugnt å skönt å åkt en massa skoter!! Men nu är verkligheten något helt annat å det som väntar är istället några riktigt jobbiga dagar med en massa otäck sjukhuslukt å läskiga droppställningar! Huga!!

Skulle verkligen behöva sova ordentligt inatt men vet att det skulle vara omöjligt att lägga sig nu.
Vet att jag är riktigt ynklig idag men så ensam som jag känner mig nu... Det går det inte ens att sätta ord på!! Skulle verkligen behöva sovsällskap inatt!!

 

Så j-vla less!!

Jag är så trött på allt! Idag är en sån dag då jag bara är arg och ledsen på allt å alla.. Fan vad jag hatar vad cancern gjort med mitt liv.. Ska det aldrig vara nog??

Usch vad jävla ynklig jag är idag! Men man måste väl få vara det ibland oxå, eller?!

Just nu tror jag bara att det finns en person som vet hur jag känner, men jag kan inte bara tjata på dig hela tiden. Vill inte vara någon belastning! Förlåt!!

Tungt å andas idag oxå.. Känner ångesten komma krypande, blir ju inte bättre av att jag knappt fick någon sömn inatt... Fan fan fan! Tänk om jag kunde vakna upp ur mardrömmen någongång...

image43

Jobbigt!

Fan! Det känns som om jag förlorat en bra vän idag... Jag hoppas verkligen att det inte är så!
Vet inte om jag pallar det just nu!!

Well, only time can tell...

 

Helg

Ännu en helg är snart över... Två veckor kvar till jul å den berömda julstressen börjar infinna sig!
Vet inte varför jag stresar men det känns som det är så mycket att fixa. Har fortfarande inte köpt en enda
julklapp.. Tur att jag inte har så många att hadla till. Dessutom lär det ju bli lite tid till sånt i Uppsala..

Har ju dessutom två födelsedagspresenter att inhandla oxå. Till mamma är det nog klart, svårare med svägerskan! Vad önskar du dig egentligen?? =) En sak är halvfärdig å den fixar jag klart i U-sala men det
är mest en rolig grej så jag måste hitta på något annat skoj!?
 
Annars rullar allt på. Var i Sundsvall på julfest med jobbet i fredags. Det var kul men kändes ändå rätt onödigt att åka så långt för en kväll... Blev lite jobbigt när jag skulle sova, alla tankar började snurra.. Tänk vad alkoholen kan ställa till det! Räddaren blev ett trevligt samtal mellan tre å halv fyra! =)

Lördagen= soffläge å hundvakt. Var ute å gick en långpromenix på 1½ timme, skönt med lite friskluft.

Idag har det varit en riktig slappardag (som vanligt på söndagar..). Snart ska jag åka hem till Malin på tjejträff å julfika. Fick bli adventsfika istället för middag denna gång!

Imorgon är det jobb för hlea slanten. Blir nog en sen kväll.. Måste jobba undan en hel del nu innan jag ska vara borta. Känns overkligt att jag bara ska jobba 5 dagar till innan jul!! Vart tog sommaren vägen egentligen??

Jag både längtar till jul å inte, Det kommer verkligen bli en annorlunda jul, det är ett som är säkert. Men ändå kan jag inte låta bli att längta lite oxå.. Hoppas att den kan bli lite mysig trots allt tråkigt!




Hepp på rä!

Länge sen...

Onsdag idag igen, var längesen jag uppdaterade nu..
Kan ju kanske bero på att det inte hänt så mycket. Just nu går vi mest å väntar på att tiden ska gå!
Operationen börjar iaf närma sig nu.. 6 dagar kvar! Jag börjar känna mig lite stressad, känns som jag
har massor att göra men kan inte riktigt komma på vad det är... Såhär blir jag jämt när jag mår dåligt, psykisk stress som gör att det bara kryper i mig hela tiden. Det är inte många minuter per dygn det är lugn å ro i magen.. Kan vakna på natten å flyga upp ur sängen å tro att jag försovit mig.. Det har ju hänt förr om man säger så...

Jag har iaf tränat både måndag å tisdag! Känns skönt att röra på sig å samtidigt få "lätta" lite på all aggressivitet emot cancern jag faktiskt känner!! Gick till jobbet i halv snöstorm i morse, såg ut som en snögubbe när jag kom fram. Men skönt var det! Inte så ofta jag hinner få någon friskluft nuförtiden =)

Sundsvall å Wallmans är vad som gäller fredag-lördag. Känns kul men ändå drygt att åka iväg när jag bara hinner hem å vända innan Uppsala. Men en rolig kväll är kanske precis vad som behövs...

Uppdaterar när jag vet något mer...  Kommer iaf att ta med datorn ner till U-sala så då kommer jag uppdatera läget minst en gång/dag. Då kan det nog vara skönt att skriva av sig..

Hej hopp sålänge!!

image38


Söndag, 1:a advent å ensamt...

Jaha då sitter man här igen då.. Ännu en söndagkväll ensam på soffan, blä!!

Helgen har varit sådär, har väl inte mått tipp-topp direkt.
Fredagskvällen bestod av mat å idol hemma hos mig tillsammans med Hanna. Jag var väl rastlös som vanligt å satt inte still många minuter.. Men de var trevligt med sällskap!
Igår var jag, mamma, svägerskan å hennes mamma i Gagnef å bakade bröd. Det var skoj, har aldrig bakat bröd i vedugn förut så de var något helt nytt! Vi bakade mikbulla å tuta.. =)
På kvällen var det party som stod på schemat, var inte så jättesugen men de blev roligare än jag tänkt mig iaf!
Fast nog hade jag hellre tagit en myskväll på soffan med trevligt sällskap..
Vi hamnade väl på Harrys som vanligt,  var inte särskilt skoj, men jag höll ut...

Idag har jag hängt på soffan nästan hela dagen... Skittrött å deppig men samtidigt rastlös som vanligt! Ångestkänslan i magen vill inte ge med sig. Försökte koncentrera mig på annat genom att skriva julkort å laga mat, funkade sådär men fick iaf det gjort... Har kokat potatis idag, kors i taket!!!

Måste hitta på något nu innan jag blir galen! Tips någon?!



 

RSS 2.0