Om sprutor, feber och födelsedag...

I måndags fyllde jag 29!? Är det verkligen bara ett år kvar till 30?? Nej, nu slutar jag att fylla år!! Födelsedagen flöt på utan särskilt firande... M var ledig så vi hade en lugn mysdag hela familjen. =) Det där med presenter hoppar vi ju i år, vår Turkiet-resa får räknas som både julklapp och födelsedagspresent för både mig och M. Det är svårt ändå att få pengarna att räcka när man är föräldrarledig. Är tacksam att jag fick bonus från jobbet = vi kan resa iväg en vecka.

Igår, onsdag var vi på bvc och Almas 6-månaderskontroll plus spruta x2. Vi fick en vikarie då vår ordinarie sköterska var sjuk. =( Lika var det i höstas när lillfisan fick sina första sprutor. Tråkigt tycker jag då jag känner noll förtroende för denna vikarie... Hon ville bara få oss därifrån och bad oss klä på Almis ute i väntrummet?! Som "tur" var så sa hon att det var ok att jag tog på bodyn och strumpbyxorna inne i rummet...??? Annat är det med den ordinarie sköterskan. Hon tar sig alltid tid plus att hon frågar en massa om MIG, hur jag mår, hur jag upplever det att vara mamma, hur nätterna går osv. Hoppas verkligen att hon inte blir långtidsjuk igen!

Biverkningar på sprutan kom ganska fort. Redan igår eftermiddag kändes hon varm. I morse försökte jag ta tempen och lyckades nästan, när det var kanske 10-15 sekunder kvar så bajsade hon ut termometern... Då visade den 38,5. Örontermometern visade 37,2?? Lite för små öron än så länge tror jag... febern håller i sig, tycker nästan hon känns mer varm nu. =( Hon verkar iaf inte lida av det så jag har inte gett nå alvedon. Hoppas hon är bättre i morgon så vi inte missar simmet!

Helgen blir lugn. Lite fika på lördag med päronen och bror + familj. Kanske man törs hoppas på bra väder (?) så vi kan testa pulka med lillfisan... Nu får det väl ändå räcka med snö för denna vinter... Vår nu tack!!


Alma 6 månader!

Grattis världens finaste lilla tjej på ½-årsdagen! Idag är det sex månader sedan jag blev världens lyckligaste och stoltaste mamma! Älskar dig mitt hjärta!! <3



Här är du ett dygn gammal...


...och här bara någon minut!

Nytt år, nya möjligheter?

Ooops, det visst gått några dagar på det nya året redan. =) Kan nog säga att 9 av 10 dagar har spenderats inomhus och hemma. Termometern har visat mer än -20 nästan varje dag... =( Är så trött på denna kyla. Jag vill kunna vara ute, jag MÅSTE börja röra på mig, klättrar på väggarna snart. Nu behövs verkligen sol och några minusgrader. Jag vill att Alma ska få testa att åka pulka, tror hon kommer gilla det.

Nyår var kanon. Bröllopet var så fint och festen trevlig. Hann dock inte vara med lika länge som var tänkt/som vi velat då mamma ringde vid halv tolv, Almis var otröstlig och ville bara till mamma (läs: ville ha tutte). Så det fick lösas genom att Svägerskan och mamma/mormor fick sätta sig i bilen och åka och hämta oss. Stackarna fick fira tolvslaget i bilen på väg till Rankhyttan... =( Lillfisan, hon sov såklart som en stock när dom kom fram...

Det märks att Alma börjar närma sig halvåret.. Mycket händer i utvecklingen, nästan nåt nytt varje dag! Nu sitter hon nästan själv (korta stunder och man måste vara med och "ta emot"). Sen har hon börjat "prata", hon gör höga ljud och formar tungan samtidigt. Roligt att se och hon blir så glad när vi skrattar.

Mattias fyllde år i veckan och det ska firas i morgon i form av lite fika med släkt och kanske nån vän, får väl se hur många som tar sig ut i denna kyla. Vi har iaf bestämt att våran julklapp/present iår får bli resan. Skönt att vi tycker lika där. Känns dumt att köpa nåt bara för köpandets skull när vi ändå har dåligt med pengar... Varför ska man få så j**la lite pengar som föräldraledig??!! Jaja, nu är iaf handpenning på resan betald!


Våran älskade lilla badtjej! Nästa vecka drar simmet igång igen. =) Tror Alma kommer bli överlycklig. Vi har även fått en plats på babysång som drar igån den 19:e. Det ska bli kul, och bra för mamman att få lära sig lite nya sånger och ramsor...



RSS 2.0