Onsdag igen!

Det verkar som om onsdagar är min nya bloggdag?! Är man dålig bloggare så är man... Fast det känns som att det finns viktigare saker att göra än att blogga nuförtiden. =)

I helgen hade vi 75-årskalas för morfar Berth hemma hos oss. Ví åt italiensk buffé (som Mattias gjort, jättegott!) och drack lite vin. Det var jättetrevligt och det verkade som att morfar var nöjd. Trodde att det skulle bli trångt (12 vuxna, tre barn) men det va hur lugnt som helst. Skönt att vi har lite yta!

Alma blev tre månader i måndags! Shit vad fort det går... Vi "firade" iaf hennens dag med att åka till bvc och ge henne två vaccinationssprutor... Det var inte populärt! Stackars liten, min älskade lilla fisa! Dessutom är hon jättesnuvig och har sovit dåligt på nätterna sista veckan. Det ska ätas nästan en gång i timmen... Kanske inte så konstigt eftersom hon knappt kan andas när hon äter, vilket resulterar i kortare och fler matstunder.

Idag är det som sagt onsdag och jag tycker fortfarande att hon är hängig. Vet inte om det beror på sprutorna eller snuvan. Jag har läst att just tremånaders-sprutorna kan vara jävliga så vi får väl se. Hoppas att hon är piggare tills på fredag när det är dags för babysim igen. =) 

     
Vår blivande fotomodell... ;-)



Onsdagen den ? oktober

Som rubriken lyder så vet jag inte vilket datum det är idag... Jag måste antingen räkna efter eller tjuvkika nånstans. Detta måste betyda att jag varit hemma för länge nu?! Jag vet inte ens vilken vecka det är (41?). Har ingen aning om vilken leveransvecka vi ligger på just nu heller... =) Konstigt! Jag är väldigt ovan detta. Kanske är det kontrollmänniskan i mig som tycker det känns konstigt. 

Nu till något viktigare... Vi hade dop i helgen. Det gick kanonbra, Alma somnade alldeles i början (när vi sjön "tryggare") sen sov hon sig igenom resten av cermonin. Hon reagerade lite när hon fick vatten på huvudet (hon gjorde "YO!" tecknet) men sov så sött i gudfars famn. Hon fick jättemånga fina presenter, det tackar vi för!! Pappa hade lagat jättegoda pajer och tårtan som vi beställt var oxå väldigt god. Sammanfattningsvis skulle man kunna säga att det var en jättelyckad dag. =) Jag och M hade ju en överraskning oxå, nämligen att vi växlade ringar samma dag. Vi tyckte det var en bra dag att välja, dels för att ha datumet 3/10 gemensamt med Almis och för att det ändå var en liten fest ordnad. Vi gjorde två flugor på smällen skulle man kunna säga... =)

På kvällen drack vi vin och åt ost (och en massa mer paj) tillsammans med bror å svägerskan. Lilly var ju oxå med såklart men hon hade somnat när vi började äta. Det var en trevlig kväll och båda killarna hade huvudvärk dagen efter, undrar vad det berodde på?! 

Höll på att glömma berätta om babysimmet! Vi var ju första gången i fredags. Alma tyckte det var jätteroligt i 10 minuter, sen orkade hon nog inte mer för det blev lite tårar. Hon fick tutte å åt lite, sen somnade hon vid bröstet. Ska bli spännande att se hur det går på fredag. Då är det pappas tur att bada!

Annars flyter det mesta på... Idag har vi varit ute på promenix med grannfrun och E. Alma sover fortfarande i vagnen ute på altanen. Hon sover å bra ute i vagnen, hon kan sova fyra timmar i sträck utan problem... Ska dom sova så här mycket vid tre månadres ålder? Klockan är nu 15.15 och Almis har varit vaken kanske en timme sen kl. 9.30....

Nu sitter jag och väntar på att pappan i huset ska komma hem så vi kan åka till kupolen och shoppa!! Jag har inga kläder och blir deprimerad varje morgon jag ska klä mig i samma gamla trasor och tjockisbyxor!! Måste göra något åt detta nu. Jag trivs INTE av att vara såhär stor. Nu har det snart gått tre månader och jag har minst 7 kilo kvar från gravidetskilorna + att jag hade en del "trivselkilon" innan oxå som jag vill ha bort. Men shoppa måste jag ändå, det är lika bra att inse att jag inte kommer vakna en morgon av att jag sovit bort 15 kilo..











RSS 2.0