Ny vecka och nya tag

Denna vecka är nästan obokad! Förutom babymassage i morrn, babysim på fredag och dop på lördag... Kanske det inte är så obokat trots allt!?

I morgon ska vi på babymassage på bvc. Egentligen är det inte för oss som inte gått föräldrargrupp där med grannfrun Frida har fixat så vi får vara med! Snällt tycker vi! =)
Första gången var dock förra veckan och den missade vi för att jag skulle fixa håret... Men, men det är tre gånger kvar som vi kan vara med på. Hoppas Almis gillar det.

På fredag är det babysim för första gången. Får se hur det går. Har hört flera som haft lite problem men det visar sig väl. Hon ÄLSKAR verkligen att bada här hemma. Det spelar ingen roll hur arg hon är innan, så fort man stoppar i henne i vattnet så ler och skrattar hon. =) Nu är ju Alma ganska "ung" för att börja på babysim men enligt hon som håller i det så ju tidigare desto bättre. Hon kommer ju vara nästan 11 veckor. Instruktörens dotter hade varit 5 veckor...

Lillfisan sover ute på altanen, hon vaknar nog vilken sekund som helst. Helt otroligt nog så lyckades jag faktiskt få blåsa håret, platta det OCH sminka mig medan hon sov på förmiddagen. =) Fast nu har hon sovit länge så jag saknar henne redan!

Ska försöka styra upp "storebror" Nemo som försöker smyga sig in från altanen... Han har blivit utvisad dit av mig sen jag märkte att hon smitit ut och haft tokryck (sprungit runt runt på gräsmattan utan att jag tillåtit honom att gå ut) plus att han rullat sig i lera... Blir ett välbehövligt bad för honom i kväll! 


Och så har ännu en vecka gått!

Jag vill stanna tiden, NU!

Det gick bra på bvc förra veckan. Hon var dock inte lika stor som jag gissat på... 4885g och 59,5cm. Skönt att hon stannat av lite grann. Blev lite orolig att det skulle fortsätta i samma takt hela tiden...

I helgen blev lillfisan hela två månader. Hösten har gjort entré och den välkomnar jag som vanligt. Nu står det inte på förrän julen knackar på dörren... Men jag vill gärna hinna njuta lite av hösten och bebislivet först. =)

Var på jobbet en kväll förra veckan. Vi hade invigningsfest så jag lämnade Alma hemma och begav mig iväg ensam. Första gången jag åkte längre än till Ica! Det gick bra men jag saknade min lilla älskling. Var iaf borta fem timmar. Det hela resulterade i dåligt samvete.. Jag kände mig som en dålig mamma!? Men hon hade det sååå bra hemma hos sin pappa och mamma fick träffa lite vuxet folk och prata lite jobb. Det var välbehövligt.

Trots det dåliga samvetet efter festen på jobbet så gav jag mig åter av i måndags. Målet var ny hårfärg och en ny frisyr. Hela dagen tog det och Almis hade skött sig exemplariskt hos pappa. =) Skönt som sagt med lite vuxentid men nu blir det inga utflykter på ett tag.






Tiden går fort...

Vet inte vart dagarna tar vägen! Nu är lillfisan 8 veckor och det känns som det var igår hon föddes. Då var det sommar och ganska varmt. Nu är det höst och fortfarande ganska varmt... Mina hormoner gör mig galen snart. Jag svettas mest hela tiden, någonstans däremellan så fryser jag?! Jag längtar efter kallare väder...

På torsdag ska vi till bvc och väga och mäta igen. Sist var hon 58cm lång och vägde 4642g. Jag gissar på att hon gått upp till minst 5200g och vuxit till 61cm. Käns lite tungt att hon växer så fort. Jag vill bara stanna tiden ibland (ok, rätt ofta om jag ska vara ärlig..), men det är väl bara att gilla läget och njuta istället!

Om tre veckor ska vi ha dop. Det blir på Främby Udde så vi hoppas på fint väder eftersom tanken är att vi ska vara ute. =)

Nästa måndag ska jag göra en total makeover (klipp och färg)! S behövde en modell och jag var inte sen att hänga på. Har längtat sååå efter att få färga håret igen. Och att dessutom få lite egentid (och det GRATIS!) att bara bry sig om mig själv. Få sitta i en stol och bli ompysslad... S sa att det kan ta hela dagen men det gör mig ingenting. Mattias blir hemma med almis och hon tar ju både flaska och ersättning så det ska nog inte vara något problem. Men jag tror nog att jag kommer längta ihjäl mig... Ska testa redan en sväng på torsdag då jag ska på invigninsfest på jobbet. Får se då hur många timmar jag klarar mig. 

Nej nu ska jag passa på att lägga omkull mig och mysa lite.



Gräsänka och BVC

M är iväg och jobbar med Gallringståget så jag och Almis är ensamma ända tills på fredag!! Tråkigt, jobbigt och ensamt... Vi saknar så!!

Har en liten knölmaja som ligger här bredvid och hon är inte alls nöjd med tillvaron just nu. Det blir nog ett kort inlägg... Kl. 13.20 ska vi vara på bvc för läkarkontroll. Dom ska göra samma koll som bb, dvs dra i hennes ben m.m, undra om mamma kommer fälla ett par tårar den här gången oxå?!

Får se om det blir en fika på stan med svägerskan och kusinen efteråt. Någonting måste vi göra för att fördriva tiden iaf!

Igår kväll när Alma var lite missnöjd så tänkte jag sjunga lite för henne, (passade på ni när M inte var hemma så han slapp höra min stämma..) trodde hon skulle skrika ännu mer när min fantastiska falska stämma ljöd men hon blev nöjd och tittade på mig med stora ögon. Antagligen chockad, hon undrade väl vad jag höll på med...
Hmm, det jag skulle komma fram till var att jag satt och funderade på vad man sjunger för sång för en sex veckor gammal bebis. Kunde inte komma på nåt men så plötsligt dök det upp en sång i min hjärna som jag inte sjungit på säkert 15-20 år! Blev förvånad över mig själv när jag kom ihåg texten. Fick lov att googla lite på den och den fanns med Youtube så jag lägger in den här.. Kan dock erkänna att riktigt såhär "rent" lät det INTE när jag sjöng.. =)




Nu är det snart dax att börja göra oss i ordning, vi ska ju åka vid ett!!

OAO

RSS 2.0