Dags för eget rum?

Inatt har fisan sovit från kl. 20 till kl. 8, i sin säng! Hoppas att detta håller i sig. Tycker iofs att det är ganska mysigt att få sova bredvid henne några timmar men samtidigt så skriker kroppen efter sömn. Dvs sammanhängande sömn... Jag har inte sovit en hel natt på snart 1½ år. Nu beror det ju inte bara på lillan, jag springer på toa, ruffe skriker mm. Jag är ju ganska lättväckt dessutom så det behövs inte så mycket för att väcka mig. När Almis bestämt sig för att helt sluta äta på nätterna så ska hon få eget rum! Då kanske varken hon eller jag vaknar lika lätt. =)

Idag ska vi på mamma-baby-träff hos Sanna i Vika. Trevligt ska det bli men lite tråkigt att jag har fikaförbud... Brukar alltid finnas så gott fika när vi träffas. =( Sedan i måndags så kör jag pulver (blandar shake och soppa) som frukost och lunch. Äter vanlig middag men försöker äta en lite nyttigare sådan. För mig är det omöjligt att köra pulver som alla mål. Dels är jag inte tillräckligt stark och sen måste jag tänka på att jag faktiskt fortfarande ammar lite. Vet inte om jag inbillar mig men tycker att mjölken minskat?! Kanske det är en kombination av mindre ammning och pulver?! Får se hur länge jag ska köra detta, eventuellt så kommer jag att endast byta ut ett mål (frukost) men tror jag ska köra på som nu även nästa vecka. Det har iaf visat resultat på vågen! -2,6 kg sen i måndags... Jag vet att det är mycket vätska men motivationen börjar infinna sig och det är den jag letat efter!!

Nä, nu lär jag börja förbereda lite lunch åt den lilla så vi hinner åka till Ica innan vi ska till Vika...
Dagens lunch: Sempers ekologiska Lasagne.
Efterrätt: Mango banan puré, såklart

Skepp o´hoj!






Fredag 19:e februari

Så kom dagen då Almis blir sju (7!) månader. Har det redan gått sju månader? Kan inte tro att det är sant... Vart tog tiden vägen? Jag blir så nostalgisk när jag tänker tillbaks på dom sju månader som gått. Det var inte längesen som hon låg som en liten groda, alldeles still (ok, inte helt still för det har hon aldrig varit) och sov på mitt bröst mest hela tiden. Nu är det full fart hela tiden och en massa bus från morgon till kväll! Det är kul att se vad hon utvecklas för varje dag som går. Nu flyter det på med maten, det mesta slinker ner men fisk gillar hon inte. Jag har provat olika sorter men det åker ut lika fort som det kom in... Gröt är just nu favoriten, och fruktpuré är inte heller fy skam. Banan blandat med hallon eller mango går bra men enbart banan är blä?! 

Vi är äntligen lite friskare. Jag lyckades smitta lillfisan men hon har klarat sig relativt bra, snorigt och nysigt men pigg och glad. För min del så ville det inte ge sig så det fick bli ett besök hos farbror Doktorn och domen löd: bihåleinflamation. En penicillinkur och kortisonnässpray skall intagas. På ett dygn så kände jag mig piggare än på länge, men än är det en bra bit kvar innan orken blir som vanligt. Det onda har i alla fall försvunnit och det är huvudsaken för så dålig och ynklig som jag var i söndags kväll, det önskar jag inte ens min värsta fiende!

Idag är det ju fredag och dags för sim igen. Det är pappas tur att bada, det kommer Alma gilla! Älskade pappa som inte kommer kunna vara med på ett par gånger eftersom det drar igång med Vasalopp och Skidspel. =(






Sjukstuga och sim

Här är det fortfarande sjukstuga... Mamman i huset har snarare blivit sämre än bättre i sin förkylning. Som tur är så har lillfisan klarat sig  bortsett från lite snorig näsa. Hoppas hon slipper detta som aldrig verkar vilja ge sig. Idag är det två veckor sen min hals började göra ont.
 Nu verkar det som kusinen fått magsjuka(?), stackars liten! Hoppas hon kryar på sig snart och att vi slipper få det. Tur att vi inte träffats på ett tag.

Vi är på väg på babysim så det blr ett kort inlägg... Egentligen så orkar jag inte bada idag men M jobbar och hinner inte i tid så jag får använda dom sista krafterna jag har. Förra veckan var det Alma som showade mest av alla i poolen. =) Hon njöt och "pratade" hela tiden. Lyckan var total! Nej nu måste vi klä på oss.

Lägger med en liten videosnutt när Alma gör partytricket...

Trevlig helg!


Onsdag verkar vara en bra bloggdag...

Alma är piggare men mamman är det sämre med... Fick ont i halsen i fredags och sen dess har det hållt i sig. Det är t.o.m värre idag. Kanske inte så konstigt då vi var ute och gick igår, jag utan långkallingar och mössa.. MEN jag hade faktiskt vantar.. =) Sen kanske det inte var så smart att bara ha jeansleggings på sig när det var -12 grader. Å andra sidan så var det -4,8 när vi åkte hemifrån. Lätt att vara efterklok men jag hade ju hellre sluppigt denna natten och dagen, känner mig typ överkörd av en ångvält eller något liknande. Trodde aldrig jag skulle ta mig ur sängen men ett par alvedon gör susen! Chockade nyss mig själv och klädde på mig (inga långkallingar eller mössa idag heller men NU är det bara -2)och begav mig ut på promenad. Dock blev den inte så lång för det blåste utav bara *piiip* men tillräckligt lång för att nemo skulle hinna göra nummer 2 och att lillfisan skulle somna. Så nu sover hon ute på altanen och jag tänkte passa på att vila lite... Får se hur länge hon sover idag, sista veckorna tycker jag att hon bara sover flera korta powernaps, inte alls likt henne!?

Halva veckan har gått, vi har gått in i februari månad och kanske kan man snart börja hoppas och drömma om våren... Eller åtminstone lite fina dagar med en massa sol och LAGOM med minusgrader (en sisådär 2-5) så vi kan vara ute. Åka pulka och grilla korv eller liknande.

På fredag är det dags för sim igen. Denna gången kan inte pappan i huset vara med så mormor får rycka in som hjälp. =) Det ska bli roligt! Förra veckan fick Almis testa att dyka och vi skulle släppa taget en sekund eller så. Det gick jättebra och vi gjorde det 6-7 gånger. Hon blev inte ledsen en enda gång, lite hostande och snörvlande blev det men sen "pruttade" hon bara med munnen och vi skrattade. Älskade lilla unge som börjar bli så stor!! Nu har hon verkligen blivit en person, full i bus hela dagen. Oj vad vi kommer få springa sen... Dom där benen går i ett, även på natten när/om hon ligger bredvid mig.

Nej, nu ska jag passa på att vila och äta lunch innan hon vaknar.


RSS 2.0